Kalmars nya landmärke!

Idag invigs Kalmars nya landmärke från havet. Jag tycker det blir väldigt häftigt! Flera meter höga bokstäver som syns ända till Ölandsbron. Detta är en del i ambitionen att synliggöra att Kalmar är en stad omgiven av vatten. Under många år användes inte det som en del av marknadsföringen och profileringen. Det försöker vi successivt ändra på nu.

Vi har under tre år avsatt totalt 21 miljoner för att öppna upp Kalmar mot vattnet. Det har handlat om investeringar i Gästhamnen, bryggor och strandpromenader. Också vår översiktsplan har ett särskilt tema på området med texten ”Mer Kalmarsund”.

Om man vil lära sig mer om Kalmar kan jag rekomendera översiktsplanen som finns på kommunens hemsida. Den är lättläst och ger en väldigt bra bild av vad vi ska framåt i hela kommunen.

Den har tre delar, förutom Kalmarsund så är det ”Mer Möre” och ”Mer Stadsliv”. Dessa rubriker fångar färdriktningen ganska bra. Det genomgående temat är attraktivitet som ju självklart handlar om mycket mer än stadsfester och idrottsevenemang. Där kommer arbetsmarknad, bostadsbyggande, kultur och mycket mer in. På den punkten har självklart Barometerns ledarskribent rätt när han skriver på temat idag.

 Att han sedan kokar ner ett bra resonemang till att handla om skattesatsen är dock lite väl förutsägbart. Det låter lite som alliansen i övrigt. Vad än vi har för problem i samhället så är lösningen alltid en sänkt skatt eller ett avdrag. Jag tror det är lite mer komplicerat än så. Sedan ska vi självklart aldrig ta ut högre skatt än vad som är absolut nödvändigt.

I eftermiddag samlas partidistriktet med ordföranden Lena Segerberg i spetsen för att diskutera igenom hösten. På plats är landstingsledningen, kommunalråd & oppositionsråd och riksdagsledamöterna.

I eftermiddag invigs också Thriathlon veckan i Kalmar. Den börjar med det mycket populära tävlingen Mini- Thriathlon idag. Imorgon kväll välkomnas alla Ironman-deltagare i tennishallen och på fredag är det Kalmarsund promotion som genomför en bra tillställning i Kalmarsalen.

På min telefonsvarare så har jag tydligen fortfarande semester. Tror jag får ändra det. Den här veckan är det fullt upp alla sju dagar. Kul!

I Expressen idag så slår centerledaren Annie Lööf fast att Alliansen kommer överleva en valförlust nästa höst.

Det tror inte jag.