Högtid, KF och Hizbollah

Sitter på kommunfullmäktige där interpellationer ska ställas och svaras på. Idag hade jag ingen på mitt ansvarsområde vilket sparade några timmar i helgen.

I fredags var det den årliga akademiska högtiden vid Linneuniversitetet. Detta år i Växjö, nästa år är det Kalmar igen. Jag och kollegan Bo Frank delade ut Kalmars och Växjös gemensamma Linnestipendium på en halv miljon kronor. Jörgen Forss som är forskare i Kalmar blev lycklig vinnare.

Måste reagera mot en bild som nu ligger ute på Thoralf Alfssons blogg. Han har där en bild på Nasim Malik med Hizbollah flaggan. Texten under bilden är Hizbollah i Kalmar. Den enda personen på bilden är just Malik.

Nasim Malik är en person som själv fått fly från Pakistan för att han var så hårt engagerad mot religiöst våld. Att då beskyllas för samröre med en terrororganisation som Hizbolah är naturligtvis djupt kränkande.

Det skulle vara som om någon lade ut en bild på Thoralf och en nazistflagga. Människor med sunda balansvätskor gör inte sådant.