Varg, Jobben och Dörrknackning

Läser i Östran att en privatperson mött en varg i Mortorp, söder om Kalmar. Dagen före rapporterades det om att en varg hade tagit en älgkalv i Torsås. Enligt viltvårdarna så rör det sig inte om samma varg.

Jag ska vara helt ärlig med att jag inte gillar den utbredning av varg som nu sker.

Det rapporteras om att riksdagens arbetsmarknadsutskott har ställt in hälften av sina sammanträden. Detta för att man inte har några förslag från regeringen att behandla. (I Kalmar levde Folkpartiet rövare för att vi ställde in ett augusti-sammanträde..)

Med en skyhög arbetslöshet så borde väl just arbetsmarknadsutskottet vara det utskott som har mest att göra. Jag kan inte begripa hur man i detta läge kan vara så pass passiv som regering. Lägg förslag, bjud in till samtal över blockgränsen, gör uppgörelser.

Är det något som var tydligt i den Framtidskommission som igår presenterades så är det just den framtida bristen på arbetskraft. Att i det läget låta en stor andel av ungdomarna i detta land möta vuxenlivet med arbetslöshet är inte bara förödande för den enskilde, det är också samhällsekonomiskt korkat. Det är ju nu vi har chansen att möta en framtida arbetskraftsbrist.

Att SVT idag presenterar en undersökning som visar att regeringen tappat jobbfrågan till S är kanske inte så konstigt mot denna bakgrund. 

Här är en länk till undersökningen: http://www.svt.se/nyheter/sverige/sifo-matning-visar-jamnt-mellan-s-och-m

Ikväll är det dörrknackning med partiet på Drag och Revsudden. De som bara knackar dörr och ägnar sig åt att ha dialog några veckor i en valrörelse kan hälsa hem. Tror jag.