Gott & blandat

Sitter på regionförbundets styrelse och lyssnar på Kährs miljöchef. Han berättar om företagets utveckling och potentialen i allt trä som finns i Småland. Visste ni till exempel att Kalmar län har det största beståndet av ek i Sverige.

Gläds åt att president Obama blev omvald med större marginal än vad man trott. Nu lutar det åt att han också tar hem den stora delstaten Florida med 29 elektorsröster.

Läste också med stigande intresse Östran imorse. Där berättar nya oppositionsrådet Per Olof Jonsson att det inte är realistiskt att utmana socialdemokraterna i kommunvalet i Kalmar 2014. Jag delar hans analys!

Glädjer mig även idag åt att Miljööverdomstolen gav Kalmar kommun rätt när det gäller det segslitna ärendet på Varvsholmen. Nu hoppas jag att bygget kan komma igång, är en investering på nästan en halv miljard och är väldigt välkommet i detta konjunkturläge. Det blir också ett bra tillskott av bostäder i centrala Kalmar. En dag som denna skulle det vara klädsamt med en ödmjuk reflektion från de som stoppade bygget…

Sara Algotsson Ostholt kan nu köpa sin häst och därmed lägga fullt fokus på att förbereda OS i Rio. Detta efter ett helt unikt stöd från Svenska folket. Ridsporten och Sara Algotssons OS satsning får därigenom ett starkt stöd. Känns skönt att få detta bekräftat! Fler kanske nu inser möjligheterna med att Kalmar är med på vagnen som sponsor av denna OS satsning.