Berga & Fredrik Persson

Idag har det varit kommunstyrelse. Bra och nästan helt enigt möte. Bland annat antog vi gemensam Träbyggnadsstrategi med Växjö och Jönköping.

Efter det spadtag för äldreboende i Berga centrum med 40 lägenheter. Finns bara vinnare i detta. Självklart de äldre som får ett bra och modernt boende med närhet till centrum, apotek och vårdcentral. För Berga innebär detta ett lyft med ny bebyggelse som innehåller bostäder. Det är dessutom en verksamhet som  är öppen dygnet runt vilket självklart skapar en helt annan närvaro och trygghetskänsla.

Ett stort tack till den nya fastighetsägaren LW fastigheter som tillsammans med kommunen arbetat fram en snabb planändring.

Idag verkar det annars som de flesta pratar om det Amerikanska valet. Hoppas verkligen att det går vägen. Vi får se framåt natten. Socialdemokraternas politiska sekreterare Fredrik Persson håller valvaka i bostaden. Tror inte det finns någon invånare i Kalmar som är mer insatt i Amerikansk politik. Han bländade till och med Jan Eliasson i ämnet för en tid sedan. Det säger ju en del..

Nu ska jag till Kalmarsalen och en konferens som arrangeras av Företagarna. Bland annat ska jag och Växjös kommunalråd Bo Frank delta i ett samtal om utveckling i vår region.

Imorgon regionförbundets styrelsemöte på Länsförsäkringars hus i Kalmar.