Guldfågeln som hemma arena för U21 landslaget

Idag har Kalmar FFs klubbchef Svante Samuelsson och jag skickat ett brev till Fotbollsförbundets styrelse med ett förslag om att göra Gudfågeln Arena till permanent hemma arena för U21 landslaget. 

Utdrag ur brevet:

– Kalmar kommun och Kalmar FF har gemensamt under 2011 och 2012 arrangerat tre U21-landskamper på Guldfågeln Arena, vilket har resulterat i segrar mot Litauen, Finland och Ukraina.

– Vi upplever att samarbetet med Svenska Fotbollförbundet har fungerat utmärkt, både när det gäller organisation och personkemi. Logistiken för det svenska laget och själva arrangemanget av matcherna anser vi också ha hållit en mycket hög kvalitet.

– Rent sportsligt spelas matcherna på Guldfågen Arena på en naturgräsplan av toppklass. Arenans storlek och utformning är av lämpliga dimensioner för dessa typer av matcher.

– Kalmar har de senaste åren satsat alltmer på idrott och idrottsturism. Detta har bland annat skett genom ett antal nya löpartävlingar, Grand Prix i cykling, ny träningshall för hockey, nya sporthallar, idrottsanläggningar, Guldfågeln Arena och sist men inte minst Skandinaviens första fullskaliga IRONMAN som blev en succé. Nästa års tävling är redan fulltecknad och har deltagare från nästan 40 länder. 2013 genomförs ju dessutom Dam-EM i fotboll med Kalmar som en av värdstäderna.

– I veckan presenterade kommunen ett fastighetspaket där en del av vinsten föreslås användas för att etablera en permanent flyglinje till en hubb i Europa.

– Med bakgrund av ovanstående vill Kalmar kommun och Kalmar FF bjuda in till ett samtal som handlar om att etablera Guldfågeln Arena som hemmaarena för det svenska U21-landslaget.