Kommunstyrelse med besök på Guldfågeln

Idag har vi haft en bra kommunstyrelse med god stämning och många beslutspunkter. Det mest omdiskuterade ärendet blev en skrivelse från Södermöre kommundelsförvaltning om att få behålla sin organisation för kost. Detta mot bakgrund av att kommunfullmäktige i höstas tog beslut om att införa en gemensam kostförvaltning för hela kommunen. Idag är den uppdelad på Södermöre, Barn- och ungdom och omsorgen. 

För att få jämnare och högre kvalité på maten men också för att få en mer rationell hantering togs beslutet om att samla ihop detta i Serviceförvaltningen. Det har diskuterats i flera år.

Naturligtvis skapar ett sådant beslut diskussioner och det får man ha respekt för. Jag tror ändå att det bästa långsiktigt är att ha ansvaret för något så viktigt som maten samlat under en förvaltning. Här ligger sedan tidigare också ansvaret för fastigheter och inköp. Så blev också kommunstyrelsens beslut med siffrorna 11-4. Bland de som reserverade sig fanns s-ledamoten och ordföranden i kommundelsnämnden Elisabeth Gustavsson. Hon ska ha en eloge för sitt engagemang i denna fråga.

Vi avslutade kommunstyrelsen med ett besök på Guldfågeln Arena där klubbchefen Svante Samuelsson och ordföranden i Kalmar FF Ronny Nilsson tog emot. De berättade om det första året på arenan. Jag tror alla i Kalmar känner glädje och stolthet för både arenan och Kalmar FF. Föreningen är kanske den mest välskötta föreningen i allsvenskan. Nu hoppas vi också att det blir fortsatta segrar i allsvenskan.

Jag stötte ihop med Nanne Bergstrand utanför entrén och han bekräftade bilden av en väldigt god stämning i laget.   

Gårdagens stora nyhet om att samarbetet med miljöpartiet läggs på is kommer säkert diskuteras ett bra tag. Stämningsläget inom socialdemokratin fångas ganska väl av Peter Akinder i hans ledare nedan.

http://www.ostran.se/OPINION/Det-var-sannerligen-paa-tiden/(comment)/view#view