Nu är man igång igen!

Då är man tillbaka på bloggen efter lite ledighet.

Under tisdagen hade vi årets första möte med kommunstyrelsen. Där tog vi bland annat beslut om sporthall på södra området som var en av de punkter som fanns med i vårt valmanifest. Vi tog också beslut om den fördjupade översiktsplanen för Norrliden. Det är en plan som över ganska många år kommer ge omkring 1000 bostäder. Det var en bra kommunstyrelse där vi i princip var överens om det mesta mellan partierna.

Imorgon, torsdag, kommer jag få besök av ett antal ungdomar från Berga som vill ha en multiarena i Berga-området. Jag gillar engagemang och kommer lyssna noga till deras synpunkter. I slutet av januari kommer sedan Bergakommissionen med sin rapport.

Jag hade under gårdagen också förmånen att få inleda en Kick off för ett gemensamt IT-nätverk i Kalmar och Växjö. Det ska bygga på samverkan mellan företag inom IT-sektorn och Linnéuniversitetet. Behovet av kluster och nätverk är stort och jag är väldigt förhoppningsfull om att detta kluster kan bidra till utveckling för våra växande IT-företag. Ett av fokusområdena är kompetensförsörjning vilket är en växande utmaning. Det märks inte minst på de företagsbesök som genomförs varje vecka.

Att vara ledig är härligt men det är också skönt när allt drar igång igen!