Ironman till Kalmar!

http://www.rfkl.se/sv/Press/Nyhetslista/Ironman1/

Så har vi då äntligen haft pressträff och bekräftat att vi landat det största evenemanget någonsin i Kalmar. Det handlar om Ironman som kommer gå av stapeln i augusti nästa år. Ett fyra års avtal är tecknat.

Jag var själv i Österrikiska Klagenfurt i juli och tog del av deras tävling. Då skrevs också en aviktsförklaring om en tävling i Kalmar. Första året räknar vi med att det ska generera 18 000 gästnätter, fullt utbyggt det dubbla.

Lägger man därtill Fotbolls EM för damer 2013, Kalmarmilen, Kanalsimning, Kalmar Grand prix i cykling, allsvenska fotbollsmatcher, tävlingar i golf, SM i bangolf, innebandy i mars, Kalmar nyckel Cup för att nämna något så kan man se en medveten strategi som heter Idrottsturism.

För detta har vi från och med 15 januari anställt Johan Göransson som projektledare. Han och alla andra som är inblandade kommer få väldigt många spännande och roliga utmaningar.

Jag glädjer mig åt att Kalmar går framåt, även på detta område!