Intensiva & spännande dagar

I helgen var det besök i vackra Malmö. Jag är verkligen imponerad över den omvandling som Malmö gått igenom under ledning av Illmar Repalu. Från en ganska inbunden industristad till att idag vara en riktigt spännande stad att både bo i och besöka. Vem tänkte ens tanken att åka till Malmö över en weekend för tio år sedan?

Idag har det varit arbetsutskott där vi enhälligt ställde oss bakom ett förslag om att pröva marknaden för en försäljning av kommunala fastigheter och cirka 300 bostäder i Kalmarhem. Vi prövar inte denna möjlighet för att vi ekonomiskt är tvingade till det. Vi har fullt ut finansierat våra investeringar i den budget som är antagen i kommunfullmäktige. Istället handlar det om att nu pröva om vi kan få in ytterligare en långsiktig aktör som vill investera och bygga nya bostäder. Tidpunkten är också väl vald med tanke på oron på världens börser. Större investerare söker sig nu delvis bort från börserna och vill istället investera exempelvis pensionsmedel i bostäder och samhällsfastigheter. Vi har ett antal krav med i en eventuell försäljning, uppfylls dessa blir det försäljning annars blir den inte av. Nu går frågan vidare till kommunstyrelse och sedan kommunfullmäktige. Antar kommunfullmäktige detta så går ärendet vidare till mäklare och sedan blir det en vår fylld av spännande förhandlingar.

I eftermiddag är det invigning av rondellen och infrastrukturen på Södra vägen. Tycker det har blivit riktigt bra. Känns väldigt bra att bygga bort en av Kalmars farligaste korsningar. Ikväll kommunfullmäktige, bland annat med beslut om att bygga ut vatten och avlopp utmed norra kusten i Kalmar.

Imorgon reser jag tillsammans med några andra politiker och tjänstemän till Umeå för att studera hur man där har arbetat framgångsrikt med kulturen som en motor för tillväxt. Resan är en del i uppdraget som handlar om ett nytt Kulturhus i Kalmar.

På torsdag är det möte med övriga länets kommunalråd kring regionfrågan och på kvällen är det distriktsstyrelse.

På fredag och lördag åker jag tillsammans med VDn på Destination Kalmar till vår vänort Gdansk. Där ska vi dels träffa min motsvarighet Pawel Adamovichs och få uppleva Kalmars lucia som är en del i programmet när EM i fotboll ska lottas på Gdansks nya fotbollsarena.

Intensiv vecka – som vanligt!