Regionfrågan, Arla & Berga

Har under förmiddagen besökt Oskarshamn tillsammans med oppositionsrådet Malin Petersson. Detta för att delta på gemensamt styrelsemöte med Oskarshamns hamn och Kalmar hamn. Det var första gången på länge som respektive hamnstyrelse träffades. Med tanke på att omvärlden hela tiden förändras finns bara fördelar med att mötas och hitta samverkan.

Efter det hade vi en träff med med kommunalrådet och oppositionsrådet. Naturligtvis hade vi ett resonemang om regionfrågan. För oss i Kalmar är det oerhört viktigt att det inte blir någon ny regiongräns inom en blivande stor arbetsmarknadsregion. Till den räknar vi Oskarshamn, Växjö och Karlskrona. Vi kommer att avge ett förslag på yttrande kring regionfrågan ganska snart. Oskarshamn landar med sitt yttrande om ett par veckor.

Väl tillbaka i Kalmar besökte jag Arla med sina 120 anställda. Jag är verkligen stolt över att denna fina ostproduktion finns i Kalmar. Just nu marknadsförs ost från Kalmar internationellt. Det är inte så konstigt. Ett antal VM guld i ost har landat just här.

Nu ska jag ha möte med entreprenören Anders Friberg. Ikväll blir det dörrknackning i Norrliden. Imorgon regionförbundets styrelse och sedan ett besök på Funkaboskolan och ett samtal kring utvecklingen i Berga.

Antalet möten är inte direkt få..