Berga och ökad bostadsproduktion!

Har varit en intensiv arbetsvecka med möten på Sveriges kommuner och landsting (SKL) i ett par dagar. Detta varvat med kommunfullmäktige och massor av möten. Mellan varven har jag haft kontakt med polisen och andra berörda när det gäller bränderna i Berga centrum och Oxhagen.

Jag vill vara tydlig med att Kalmar kommun tillsammans med boende, affärsidkare och fastighetsägare kommer göra vad som står i vår makt för att vända utvecklingen. Det är ett arbete som måste göras tillsammans, en del insatser kan göras på kort tid och annat kommer att ta längre tid. Ingen ska dock tveka på att ambitionen eller viljan att göra insatser.

När detta är sagt vill jag återvända till bränderna. Den eller de pyromaner som om nätterna härjar i området är kriminella. De utsätter människor för fara och skapar rädsla. Det bidrar dessutom till att ytterligare solka ned statusen för både Berga och Oxhagen. Denna kriminalitet kan inte ursäktas och bortförklaras med att man inte har något att göra.  Jag vet att polisen gör vad de kan för att gripa pyromanen/pyromanerna. När det är gjort ska de naturligtvis åtalas och dömas i domstol.

 Idag skriver jag och kollegan Anders Johansson på DN-debatt om behovet av ökad bostadsproduktion. Reaktionerna har varit många och positiva.

Länken till artikeln nedan:

http://www.dn.se/debatt/ap-fondspengar-kan-ge-ungdomar-nya-bostader

I eftermiddag blir det Guldfågeln Arena och match mot Malmö FF