Bryggornas & Strandpromenadernas stad

Igår kom beskedet att regeringen kommer höja högkostnadsskyddet för sjukvård och medicin. För oss med goda inkomster är det säkert något som går att leva med. Vi har ju fått ett par tusenlappar i sänkt skatt de senaste åren. Detta bara genom jobbskatteavdraget. Till det ska läggas kraftigt sänkt fastighetsskatt.

Samtidigt har dock sjukersättningen och a-kassan sänkts samtidigt som reglerna förändrats så att människor blir helt utförsäkrade. Mot den bakgrunden blir socialminister Göran Hägglunds uttalande om att människor alltid kan söka socialbidrag ett rent hån.  Någon gång borde väl snart de mest inbitna borgerliga sympatisörerna vakna till och säga ifrån.

Heder åt Kristdemokraternas och Centerns representanter i kommunstyrelsen som i tisdags ställde sig bakom majoritetens skrivning där vi protesterade mot höjt högskostnadsskydd. Det dröjde dock bara två dagar innan de blev överkörda av sina respektive partiledningar.

I eftermiddag presenterar vi skisser och ritningar på hur Kalmar kan utveckla mer av strandpromenader och bryggor. Det är Destination Kalmar som haft i uppdrag att ta fram skisserna. Nu ska vi gå igenom vilka projekt som ska prioriteras först, vilka som kräver vattendom med mera. Min bild är att vi ska genomföra ett eller två av projekten per säsong. Totalt har det avsatts 21 miljoner i budgeten just för att göra Kalmar till ”Bryggornas & strandpromenadernas stad”.