Tillbaka i bloggens värld!

Så är man tillbaka på allvar igen. Har i och för sig varit igång till och från under sommaren men har ändå försökt att ge familjen så mycket tid som möjligt. Förra sommaren med valrörelse var inte direkt populär hos barnen..

Förutom lata sommardagar i fantastiska Kårehamn så har det blivit resor till Österrikiska Klagenfurt och London. I Klagenfurt fick vi på plats följa hur man arbetar med Ironman. Det är bara erkänna. Detta evenemang är riktigt imponerande. Det gavs väldigt goda möjligheter att prata med arrangörer och atleter. Jag fick också tillfälle att prata med regeringschefen i Kärnten Gerhard Dörfler som verkligen intygade betydelsen av Ironman. Bara denna tävling ger 44 000 gästnätter. Varje år. Det skulle innebära cirka 10 procent av Kalmars samlade gästnätter på ett år. Den närmaste tiden hoppas vi kunna gå från avsiktsförklaring till avtal om Ironman Kalmar.

I London besöktes Ayhmadiya muslimerna årliga Jalsa. Det är ett konvent med folk från hela världen. I år var man nästan 30 000 personer. Jag och min hustru fick tillsammans med Nasim Malik audiens hos Hans Helighet Kalifen. Jag fick också tillfälle att tala på konventet. Det var, för att uttrycka det milt, en annorlunda upplevelse att tala inför så mycket människor. Ahmadiya muslimerna hade inte svårt att förstå mitt tal mot religiös och politisk extremism. Denna församling som har 200 miljoner medlemmar är själva förföljda av extrema muslimska krafter. Man betraktas inte som rikitiga muslimer eftersom man bland annat förespråkar icke-våld. Just denna inriktning har gjort att många människor fått fly, en av dem är Nasim Malik.

Vi har haft en fantastisk sommar i Kalmar. Den nyligen avslutade Stadsfesten, alla andra evenemang , teatrar och upplevelser har verkligen satt Kalmar på kartan. Både bland svenska och utländska turister. I helgen slog vi rekord på Kalmar slott. Då passerades det budgeterade hel års målet för Kalmar slott som var 80 000. Barnens slott har varit en riktig succé.