Barometern (m): Är Reinfeldt trött?

Igår hade vi en heldag med kommunfullmäktige för att bland annat besluta om budgeten för de kommande åren. Vi kommer genomföra investeringar för nästan en miljard. Det handlar om förskolor, sporthallar, infrastruktur, parkeringsdäck, strandpromenader och mycket mer. Trots dessa ganska stora investeringar så har vi ett resultat på omkring 150 miljoner kronor.

Vi är dessutom hyggligt överens om tagen mellan de opposition och majoritet. Det är bra för Kalmar om den föråldrade blockpolitiken inte är förhärskande. Om det i Kalmar finns någon allians så är den i alla fall inte borgerlig. Moderaterna, centern och KD är mer överens med majoriteten än vad man är med folkpartiet.

Just folkpartiet skiljer som vanligt ut sig genom att kraftigt vilja skära ned på planarbetet och satsningarna på besöksnäringen. Det får naturligtvis stå för dem men jag tror inte det skulle vara särskilt framgångsrikt för Kalmar att bromsa vare sig byggandet eller den växande besöksnäringen.

På partikongressen i mars slog jag vad med en välrenomerad journalist om att socialdemokraterna skulle nå 35 procent i Sifo till midsommar. I söndags kom mätningen och jag fick rätt. En flaska whisky blir min.

Att borgerliga ledarskribenter och debattörer börjar bli nervösa är alltmer tydligt. Först dömde man ut Håkan Juholt som en oborstad bond-dräng med mustach. Inte skulle denna karl med Oskarshamns-dialekt kunna utmana den samlade borgerligheten. Just angreppen mot person var ganska vanligt förekommande och de lär fortsätta.

Nu verkar det dock som man satt skrattet i halsen och faktiskt börjat inse att den där Juholt nog ändå blir farlig. Vi som känner Håkan sedan länge ler lite åt attackerna.

Till och med mörkblåa Barometern börjar bli störd och varnar idag för en Mes-allians och ifrågasätter dessutom om statsminister Reinfeldt tröttnat.

” Fredrik Reinfeldts gåtfullt lågmälda svar på Håkan Juholts lustfyllda aggressivitet ställer till slut frågan om moderatledaren är mätt eller helt enkelt trött.”

Barometerns ledarsida (m) 21 juni 2011

I eftermiddag är det stort sammandrag kring regionfrågan i Kalmarsalen. Jag kommer där att fortsätta ge uttryck för uppfattningen att Kalmar måste hänga ihop med Oskarshamn, Växjö och Karlskrona.

Imorgon är det regionförbundet styrelse på länssjukhuset i Kalmar. Därefter bär det av mot östra Öland där midsommaren ska firas tillsammans med familj och goda vänner. Ska bli riktigt trevligt och rejält avkopplande.