Gratis bad i sommar

Gratis sommarlovsbad på Äventyrsbadet!

Rädda Barnens senaste undersökning över barnfattigdomen i Sverige visar en skrämmande utveckling. Kalmar Familjebad har därför beslutat att låta barn och ungdomar i Kalmar kommun i årskurs 4-9 få tillgång till simhallen utan kostnad två dagar/veckan under hela sommarlovet.

–          Sommarlovet ska vara något som alla barn ska längta till. Ett sommarlov ska vara fyllt av lediga dagar som fylls med många roliga aktiviteter. Därför gör vi nu den här satsningen, säger Lasse Johansson (S), ordförande Kalmar Familjebad.

Enligt Rädda Barnens undersökning över barnfattigdom klassas drygt nio procent av barnen i Kalmar tillhöra en familj vars inkomster är låga eller har något slag av försörjningsstöd. Motsvarande siffra för riket är 11,5 procent.

–          Vi vet att Äventyrsbadet är uppskattat hos väldigt många. Därför ger vi nu alla barn i Kalmar i årskurs 4-9 möjlighet att besöka simhallen två gånger/veckan utan kostnad, förklarar Lasse Johansson.

Alla barn kommer tillhandahålla ett intyg från sin skola för gratis bad. Intyget visas sedan upp vid besök i Familjebadet och gäller som entrébiljett.

–          Det är väldigt få kommuner i Sverige som erbjuder gratis bad under sommaren. Jag är glad över att Kalmar nu tillhöra denna skara och jag uppmuntrar andra socialdemokratiskt ledda kommuner att erbjuda det samma, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S).

–          Vi ser mycket positivt på initiativet från Familjebadet och hoppas och tror att detta kommer lyckas och betyda mycket för barnen och ungdomarna i Kalmar, säger Johan Persson.