Atlas Copco satsar i Kalmar

När man läser tidningar och följer diskussionen i Kalmar så får man lätt intrycket att vårt näringsliv bara består av handel och besöksnäring. Så är defintivt inte fallet.

Vi har flera medelstora industrier som det går väldigt bra för i dagsläget. Jag tänker på Kalmar lantmän, KLS, Arla, Norden, Trelleborg och Atlas Copco. Bara för att nämna några. Det är nog snarare så att det är ganska hygglig balans på arbetsmarknaden där långt ifrån alla ägg ligger i samma korg. Till skillnad från tidigare. Det var också slutsatsen när Teknikföretagen besökte Kalmar för en tid sedan.

Idag besöktes Atlas Copco med 170 anställda, detta för invigningen av ett nytt utbildningscenter. I konkurrens med övriga produktionsplatser i Frankrike och Tyskland landade denna etablering här. Det var bland annat för närheten till flygplats och hotell. Det är kul när just tillgänglighet lyfts fram som ett argument för att landa en verksamhet till Kalmar. Detta utbildningscentrum är naturligtvis också en signal om att företaget tror på långsiktig produktion i Kalmar men det ger också minst 2 500 gästnätter per år. Det är inte fy skam.

Mer sådant!