Gott & Blandat

Har en bra vecka som faktiskt innehåller lite luckor mellan mötena. Ger möjlighet att komma ikapp med både det ena och det andra.

Tänkte även idag reflektera kring några punkter.

* Igår kväll valdes Boel Buller till ny ordförande för Södertäljes kommunstyrelse. Hon efterträder Anders Lago som gått till HSB. Genom detta kommer de goda relationer mellan Kalmar och Södertälje definitivt bestå. Boel är från Kalmar och var aktiv i SSU-distriktet. Stort Grattis även om livet kommer bli annorlunda…

* Jag hade under onsdagen besök av Ilja Batjan som tidigare var kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn. Idag är han vice VD på fastighetsbolaget Dombron. Bolaget ägs av AP-fonderna och kommer de närmaste åren att investera 25 miljarder i fastigheter med ambitionen att i princip aldrig sälja. Man vill också bygga hyresrätter på de orter man etablerar sig. Upplägget är klart intressant för Kalmar.

* Jag noterade att vare sig Aftonbladet eller Expressen, i sina nätupplagor,  tyckte det var en nyhet att socialdemokraterna ökar med fem procent i SCBs stora undersökning av partisympatierna. Däremot hade Rapport ett långt inslag. Jag kom ihåg när det var nedåt i opinionsmätningarna. Då var det definitivt en nyhet för kvällstidningarna. Att Håkan Juholt fått ett bra välkomnande av väljarkåren under sina dryga två månader är väl numera ställt utom allt rimligt tvivel. Också här i Kalmar län är det uppåt. Socialdemokraterna ökar med åtta procent och når 41.4 procent. Centern och Kd tynar bort i sitt gamla fäste som Kalmar län faktiskt varit.

* Ikväll har jag middag hemma på altanen med två gamla vänner. Förre miljöministern Olof Johansson och VDn på Folksam Anders Sundström. Blir prat om kustmiljöfrågor och mycket annat.