Öppet hus och tillgänglighet

Imorse la vi sista detaljerna i budgeten som presenteras på tisdagen. Det har varit ett bra budgetarbete med tydligt fokus på att föra Kalmar Fortsatt Framåt. Under tisdagen lägger jag ut en länk här på min blogg tillsammans med en sammanfattning.

Under dagen har vi haft Öppet Hus här i stadshuset. Jag funderade på om det skulle komma något folk men här har verkligen varit en strid ström av besökare. Det har varit frågor om allt mellan himmel och jord. Slutsatsen av detta kan bara bli att det får bli fler ”Öppna hus”.

Under dagen har en undersökning om tillgänglighet presenterats. Kalmar kom på en hedrande tredjeplats av 189 undersökta kommuner. Det är kul när en medveten strategi får genomslag i resultat. Nästa stora och mer symboliska inslag på detta område blir invigningen av hissen på Kalmar slott om några veckor.