40 nya bostäder

Idag har vi haft pressträff om markanvisningstävlingen för kvarteret Oljeväxten, mer känt som gamla OK/Q8 på södra vägen. Totalt fem bidrag hade kommit in och vinnaren blev Hansabygg tillsammans med HSB. För arkitekt-insatsen stod duktiga Linda Camara på Tengboms.

Sedan flera år finns en färdig detaljplan för bostäder på tomten. Denna markbit har ingått i jakten på befintliga byggklara detaljplaner. Det koncept som Hansabygg och HSB nu ska bygga innehåller totalt 40 bostäder varav 22 hyresrätter i varierande storlekar.

Det märks att både HSB och Hansabygg är på hugget i Kalmar. Hansabygg bygger just nu hyresrätter åt Wollinska bakom gamla chokladfabriken. Man vill också igång och bygga seniorbostäder i Trekanten och senare i Rockneby. HSB har byggt i Ljusstaden och tittar nu på en större mängd bostäder i Norrliden.