Lindsdal & Vindkraft

Precis som vanligt så tillbringas några timmar under söndagen på Stadshuset. Det blir genomgång av kommande veckan och en del skrivande. Senare ikväll ska jag besöka Linsdsdals socialdemokratiska förening som har årsmöte. Jag kommer rikta ett mycket varmt tack för ett väldigt gott valarbete. I flera av Lindsdals valdistrikt fick socialdemokraterna över 50 procent i kommunalvalet.

När jag sitter och bläddrar i handlingar inför måndagens kommunfullmäktige så går samtidigt radion. Händelserna i Libyen engagerar nog oss alla och i det sammanhanget kan jag inte låta bli att reflektera över hur ”fjuttiga” våra diskussioner är i förhållande till Libyernas kamp.

Imorgon blir med stor säkerhet en lång och förhoppningsvis konstruktiv diskussion på kommunfullmäktige, bland annat om huruvida kommunen ska lägga in veto mot vindkraftverk söder om Halltorp.

När det gäller vindkraft finns det väldigt olika uppfattningar, jag tillhör en grupp av människor som i grunden är för vindkraft. Det är en ren energikälla som kan vara ett av många olika sätt att göra oss fria från fossila bränslen. Andra är mer negativa till vindkraft. Det har jag respekt för. På samma sätt hoppas jag att de som inte tycker som jag i denna fråga har respekt för min uppfattning.

Enligt min uppfattning bör kommunen inte använda sig av vetot när det gäller denna ansökan. Detta av ett mycket enkelt skäl. Området finns med som möjligt utredningsområde i vår vindbruksplan. Senaste beslutet kring detta togs enhälligt i tisdags när kommunstyrelsens arbetsutskott fattade beslut om utställning. Det är länsstyrelsen som ska pröva ansökan. Jag har inte en aning om vad de kommer fram till i sin prövning men jag vill att frågan prövas. Lägger vi in vetot så prövas inte ens frågan.