Guldfest & en hyllning av Percy Josefsson

Idag samlas över 600 personer på Guldfesten. Det är elfte gången som Kalmar kommun arrangerar en gala för att hylla duktiga idrottare, entreprenörer och ledare. Samtidigt fick idag många beskedet om Percy Josefssons bortgång. Det är inte särskilt länge som han avtackades som VD på det företag, Trelleborg Rubore, som han byggt från grunden. Idag är företaget ett av Kalmars största och kanske det mest framgångsrika.

Vi är många som fått förmånen att lära känna den lågmälde och underfundige Percy. Hans berättelse om hur företaget utvecklats är en historia om en sann entreprenör i ordets rätta bemärkelse. För att lyckas med det han har skapat krävs mod, envishet och stor kunskap. Han hade alla dessa egenskaper och mer därtill. Hans hjärta klappade alltid för Kalmar och även om företaget köpts av Trelleborg såg Percy till att investeringar och satsningar gjordes i hemstaden. Den senaste stora investeringen gjordes mitt i finanskrisen. Samtidigt slog företaget vinstrekord, detta som underleverantör till bilindustrin som just då hade sin svåraste period någonsin.  Det säger en del om Percy och Trelleborg Rubore.

Kvällens Guldfest kommer bli en glädjens kväll. Alla kvällens hyllningar av mod, ledarskap och en gnutta envishet blir naturligtvis en hyllning till alla som får priser ikväll men samtidigt också ett sätt att minnas Percy och hans gärning.