Budget & klartecken för Ögonstenen

Är nu tillbaka från en veckas skön semester på Gran Canaria. Socialdemokraternas partisekretare Ibrahim Baylan skulle också varit på plats men han fick ändra sina planer när Mona Sahlin avgick i söndags.

Tänkte bara göra några korta reflektioner så här första dagen på arbetet:

* Har läst att man tycker att vi lagt en försiktig budget från majoritetens sida. Vi gör investeringar på drygt 1.3 miljarder mellan 2010 -2013. Jag tycker väl måhända att det med tanke på förutsättningarna är en ganska stor summa…

* Inger Hillmansson (fp) är på sin blogg kritisk till att jag inte är hemma när budgeten presenteras. Vi kunde naturligtvis gjort som vanligt, haft en pressträff samma dag som den läggs på arbetsutskottets bord det vill säga imorgon tisdag. Att vi presenterade den före detta datum var av hänsyn till oppositionen som ville ha mesta möjliga tid att arbeta med sina förslag. Av detta kan man dra slutsatsen att vad än undertecknad gör så är Inger Hilmansson kritisk men det är ju å andra sidan inte något nytt.

* Jag läser om spekulationerna kring möjliga kandidater för att efterträda Mona Sahlin. En sak vill jag med säkerhet slå fast. Ett ja är inte ett ja och ett nej är inte ett nej när valberedningen ska börja arbeta. Det handlar nu om att forma ett lag som inte bara har en förmåga att tillfredsställa den befintliga partistrukturen. Istället handlar det om att samla så mycket kompetens att vi kan attrahera också väljarna. Det är absolut inte samma sak.

* Vi gav imorse klartecken till byggnationen av Ögonstenens förskola i Norrliden.

* Efter att ha läst Tony Blairs memoarer under den senaste veckan så blir det väldigt tydligt hur man skapar ett parti och ett ledarskap som är i takt med tiden.

* Imorgon fullt av möten som börjar tidigt med universitets rektor Stephen Wang. Sedan arbetsutskott med budget, nätkoncenssionen över Revsudden, information om  översiktsplan och motioner.  Kvällen avlutas med ett möte där Kriskommissionen ska peta i de sista detaljerna i vår valanalys som sedan ska presenteras på förtroenderådet 4 december.