Budget & Kriskommission

Den här veckan har varit tämligen intensiv. Kommunalt budgetarbete har varvats med mitt uppdrag i den socialdemokratiska kriskommissionen. Efter väldigt mycket turbulens på nationell nivå så har man nu satt ned foten och bestämt att vi ska ha en extra partikongress i februari eller mars. Det tycker jag är bra. Det finns ingen anledning att riva plåster långsamt och utdraget.

För vår del, i kriskommissionen, innebär det att vi får lägga i en extra växel och se till att vi är klara med hela vårt arbete några veckor före kongressen. Det första vi nu ska göra är att blicka bakåt och komma med en valanalys, därefter ska vi försöka spana framåt och komma med ett antal konkreta förslag på hur vi ska skapa en modern socialdemokrati. Den grupp som jag leder har bjudits in hit till vackra och dynamiska Kalmar om ett par veckor.

Det är ingen omöjlig uppgift att vända ett partis utveckling i en tid där väljarnas rörlighet ökar för varje val. Det visar inte minst moderaternas förnyelse eller för den delen Republikanska partiet i USA. Hur uträknade var inte dom för två år sedan när president Obama sopade mattan.

I nästa vecka kommer vi att presentera budgeten för det kommande året i Kalmar. Jag kommer inte fysiskt att vara på plats när det sker eftersom jag tillsammans med min familj ska åka på en veckas semester. Väl på arbetsutskottet, kommunstyrelse och fullmäktige kommer jag dock vara lika närvarande som vanligt. Det ska bli skönt att möta värmen några dagar, hösten har varit mer än intensiv…