Jakt, kommunledning och ÖTAB

Har nu tillbringat ett par morgonpass i älg-skogen. Igår förmiddags sköts ett vildsvin av vårt jaktlag men i övrigt har det varit magert. Med undantag av rådjur då, dessa dyker upp precis överallt. Kanske för att vi  just denna vecka inte skjuter just rådjur. Hade också snabb påhälsning av tre vildsvin imorse men de sprang så snabbt att jag inte hann lyfta bössan.

Igår presenterade vi Kalmars nya kommunledning med två nya kommunalråd i Anette Lingmerth och Anna Thore. Det ska bli kul med den nystart som det innebär att få in nya personer i en grupp. Båda personerna har olika erfarenheter och kunskaper med sig i bagaget som kommer ge oss nya intryck och ideér. Vi har haft en bra förhandling mellan de tre partierna. Naturligtvis är det enklare i ett läge där vi som majoritet ökar antalet röster och därmed mandat. Den borgerliga alliansen ligger på 37 procent i röster, vi ligger på 56. Fantastiskt roligt att vi lyckades öka – trots att vi har suttit i ”regerings-ställning”. Gamla sanningar gäller absolut INTE längre. Det tycker jag är bra.

Gårdagens sorgebesked var ÖTABs konkurs. Varumärket och besöksnäringen i regionen riskerar att få sig en knäck. Kompetenta medarbetare sägs nu upp och Öland måste nu verkligen samla ihop sig och påbörja det mödosamma arbetet att skapa en långsiktighet och stabilitet i byggandet av Öland som destination. Konkurrensen är stenhård. Öland kan lika lite som någon annan vila på gamla meriter. Man måste vara medveten om att en sådan process, som nu måste starta har två beståndsdelar:

1. Det kommer kosta pengar! Ganska mycket pengar.

2. Det kommer ta tid innan resultatet syns. I Kalmar har denna resa tagit tio år.

Under hela process resa måste de öländska politikerna och näringslivet ha förtroende och tillit till varandra. Det är en utmaning som heter duga. Inte minst på den Ö som jag gillar allra bäst.

I eftermiddag blir det telefonmöte med partiets ”Kriskommission” och arbetsutskott med Destination Kalmar där vi bland annat ska diskutera på vilket sätt vi bäst landar de evenemang som Kalmar jobbat hårt för att få, tänker bland annat på fotbolls EM för damer.