Fotbolls EM till Kalmar 2013!

Har precis fått beskedet om att Kalmar blir en av städerna som får arrangera Fotbolls EM för damer år 2013. I konkurrens med Holland tog Sverige hem mästerskapet. Guldfågeln arena i Kalmar blir en av platserna för Europamästerskapet.

Att få ett så attraktivt evenemang till Kalmar innebär stora möjligheter, både för den lokala idrotten och för Kalmar som besöksmål.

 Redan idag är Kalmar en evenemangsstad av rang. Ett evenemang av denna dignitet ger Kalmar chansen att ytterligare utvecklas som evenemangsstad. Det stärker dessutom idrottsrörelsen och ger oss ett unikt tillfälle att marknadsföra nya Guldfågeln Arena.

 Dessutom får vi en fantastisk möjlighet att marknadsföra Kalmar som besöksmål i Europa. Vi förväntar oss ett stort antal besökare i samband med de matcher som kommer att spelas i Kalmar. Nu är det upp till oss att visa Kalmars breda utbud av natur, kultur, sevärdheter och evenemang.