Lokala kändisar kommer ut!

Vi röstar på socialdemokraterna den 19 september

I morgon gäller det vår gemensamma framtid. På valdagen har vi alla ett ansvar för att ta politisk ställning och utse våra folkvalda. Vi som skriver den här artikeln är inga partipolitiker. Vi är personer med olika yrken och olika uppväxt. Det som förenar oss är övertygelsen om alla människors lika värde. Vi tror att ett rättvist Sverige också är ett framgångsrikt Sverige. Vi ser politikens möjligheter att lösa gemensamma problem och hitta gemensamma lösningar.

För oss handlar politik om grundläggande värderingar och idéer om samhället, inte om vad vi som individer tjänar mest på. De senaste årens skattesänkningar har haft en stor baksida. Det är samhällets mest utsatta – sjuka, arbetslösa och pensionärer – som har fått betala genom kraftiga försämringar. Sverige har blivit ett kallare land, ett samhälle mindre präglat av omtanke och solidaritet.

Vi vill se en annan utveckling. Vi vill ha ett Sverige där barnens framtid inte avgörs av vad föräldrarna tjänar eller var man bor. All begåvning och alla talanger ska tas tillvara. Alla ska kunna förverkliga sina drömmar och utveckla sina förmågor. Vi vill därför ha ett välfärdssamhälle där vi människor delar på risker och möjligheter. Ett jämlikt Sverige är ett bättre land för alla att leva i.

I morgon kommer vi att lägga våra röster på socialdemokraterna. Vi röstar för att Kalmar ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och intressant stad som satsar på nya jobb, fler bostäder, ett brett kulturutbud och bättre kommunikationer. Vi röstar för att sjukvården i landstinget även i morgon ska präglas av korta vårdköer och vård efter behov. Vi röstar för en ny regering som investerar i ett hållbart Sverige, i utbildning och i högre kvalitet i skolan och sjukvården.

Vi delar skådespelaren Stellan Skarsgårds uppmaning, som han nyligen gav på ett rödgrönt politiskt valmöte i Stockholm. Han sa då:

”Det här valet är det viktigaste valet som jag har upplevt i mitt liv. Vår nuvarande regering håller på med en stor omvandling av Sverige som inte går att ta tillbaka om fyra år. Gå och rösta på söndag. Det är ett avgörande val. Om ni inte är 100 procent säkra på att privatisering och utförsäljning av vårt samhälle är det absolut bästa för våra barn och våra äldre, så rösta bort den borgerliga regeringen”.

Henrik Rydström

Fotbollsspelare

Karin Parrot-Jonzon

Teaterchef

Christos Petridis

Företagare

Nicklas Anderberg

Föreningsledare

Tomas Forsell

Musiker och skådespelare

Jeanette Kennerfalk

Förskollärare

Raine Navin

Konstnär

Irene Johansson

Auktionsförrättare

Pernilla Frid

Universitetsadjunkt

 Tord Strömberg

F.d. ombudsman för Metall

Jashar Gashi

Folkbildare

Kalle Magnusson

Egen företagare

Agneta Berg

Assistent

Alexander Louhichi

Student

Gunilla Skyttla

Konstnär

Marie Sjö

Anställd på Hyresgästföreningen