Fina siffror!

Nu har månadsstatistiken för augusti kommit från Arbetsförmedlingen. Precis som tidigare har vi fortsatt lägst arbetslöshet av våra jämförelsekommuner. Extra roligt är att siffrorna kom just  idag då det är två debatter inför det stundande valet, dels vid Jordbroporten på lunchen och sedan radio Kalmar hela eftermiddagen.

Jag kom ihåg hur kämpigt det var i debatterna förra valet. Då hade vi högst arbetslöshet av jämförelsekommunerna, de borgerliga partierna var inte sena att angripa detta. Nu har vi lägst och inte ens folkpartisten Inger Hilmansson pratar längre om arbetslösheten. Hon pratar inte heller om det faktum att vi har högst nyföretagande eller goda överskott i den kommunala ekonomin.

Här är siffrorna från Arbetsförmedlingen, öppen arbetslöshet samtliga åldrar:

Riket – 4.0

Halmstad – 4.1

Kalmar – 3.5

Karlskrona – 4.5

Kristianstad – 4.2

Växjö – 4.8

Ungdomar 18-24 år:

Riket – 6.4

Halmstad – 6.4

Kalmar – 4.8

Karlskrona – 8.3

Kristianstad – 7.3

Växjö – 7.0