Fotboll & Norrlidens strand

Vi har precis tackat ja till en fråga från Kalmar FF om att spela förmatch mot de borgerliga partierna när KFF möter Brommapojkarna på måndag. Moderaterna ställde dock som krav att Lasse Johansson inte ska vara med. Vi får försöka överleva med att ha honom som coach istället.

Jag har precis svarat på en insändare när det gäller den fördjupade översiktsplan för Norrlidens strand. Här försöker nu uppenbarligen moderaten Jonas Lövgren att ge en fullständigt knasig bild av mina intentioner. (läs www.Barometern.se idag) Jag känner i alla fall inte till att jag skulle ha någon dold agenda…

Så här är sakläget:

Förslaget kring den fördjupade översiktsplanen som kallas Norrlidens strand ledde inte till någon positiv diskussion. Mot den bakgrunden deltog jag på ett möte i Kalmarsundsskolans aula där synpunkterna ventilerades. Vid det mötet bestämde vi att tillsätta referensgrupper som tillsammans med kommunen skulle arbeta igenom hela förslaget. När nu alla synpunkter som kommit in och har sammanställts så kommer detta arbete att börja. Min ambition med dessa referensgrupper är att vi genom en konstruktiv dialog ska hitta en framkomlig väg. Ska vi lyckas nå en samsyn i det arbetet så är det inte möjligt att hålla fast vid all den möjliga exploatering som man öppnat upp för i det förslag som har presenterats.

Min erfarenhet av denna typ av diskussioner är att man genom ödmjukhet och respekt för varandra hittar goda lösningar. Sålunda:

1. Det finns ingen dold agenda.

2. Det förslag som har presenterats går inte att genomföra.

3. Ett nytt förslag ska arbetas fram i god dialog med referensgrupper och boende.