En blygsam framställan!

Efter ett kort majoritetsmöte så var jag på en lunch om E22 arrangerad av Sydsvenska handelskammaren. De har bedrivit ett bra lobbyarbete för upprustning. Fortfarande återstår dock väldigt mycket innan vi kan kalla detta för en europa-väg. Med på seminariet var riksdagsledamöterna Krister Örnfjäder (s) och Anders Åkesson (c).

Jag kan ju inte direkt uttrycka någon glädje över hur infrastrukturen blivit behandlad i denna del av landet, alldeles oavsett regering.

I den senaste planen som antogs av riksdagen så sent som i maj i år så får Kalmar län 0.42 procent av det totala anslaget, vår befolkningsandel är 2.7 procent. 

Jag ska vara väldigt blygsam: Det räcker med att ni ger oss vår andel!

Efter denna lunch åkte jag till Trekanten för att inviga en ny väg/ tunnel på Kristvallavägen. Det är den sjunde planfria korsningen vi genomför i Kalmar kommun. Totalt kostnad var 24 miljoner kronor. Med detta så ökar förutsättningarna för tågen att köra fortare, vi öppnar upp för pendeltåg och vi ökar trafiksäkerheten i Trekanten.

Jag hoppas verkligen att vi om några år kan ta pendeltåget till Trekanten. Det hade gjort det populära samhället än mer populärt.

Nu ska jag snart ut och knacka lite dörr igen. Idag är det Västra Norrliden och Berga som gäller.

”Allt sossarna är för, det är jag emot. Allt de är emot, det är jag för.”  Sagt av Gösta Bohman (m)

Det får väl sammanfatta min och Bjarne Ritzéns relation apropå artikeln i Barometern idag.