Borgholm Studenter BG & Företagarna

På förmiddagen idag var jag i Borgholm för en pressträff med blivande kommunalrådet? Ilko Corkovic. Han har gått lite av en kommunalrådsskola hos mig de senaste månaderna. Eftersom mitt hjärta klappar lite extra för norra Öland så ställer jag naturligtvis upp och hjälper till med råd och dåd. Sedan är det alltid upp till Ilko och hans gäng att bestämma och känna av om dessa råd ska följas eller ej.  

Jag är imponerad över hans kapacitet. Det är inte många år sedan han kom till Sverige, väl här lärde han sig språket och pluggade in en civilekonom-examen. Nu jobbar han som chef på skattemyndigheten i Kalmar. Kapacitet är ett understatement. Att detta sedan kombineras med lyhördhet och glatt humör gör att jag tror på ett hyggligt val för partikompisarna på norra Öland.

Efter lunch var jag och hälsade alla nya studenter välkomna till universitetsstaden Kalmar. Det är fantastiskt roligt att det är så många sökande till det nya universitet, långt fler än vad som kommer in. Hade jag varit utbildningsminister i en tid med skyhög ungdomsarbetslöshet hade jag snabbt sett till att utöka antalet platser. Det måste väl vara bättre att motiverade ungdomar studerar än går arbetslösa?

På facebook kom nyss en förhoppning / önskan från Företagarna i Kalmar län som jag gläds åt. Precis som jag gläds åt BG Svedjenäs hyllning av näringslivschefen Thomas Davidsson i dagens Barometern. På den typen av tjänster tycker jag det är naturligt att ha en person som själv varit företagare i hela sitt liv.

Här är det som Företagarna skrev:

 ”När valet är över önskar vi i företagarna att kommunledningarna runtom i länet, oavsett vem som vinner lokalt, inser värdet i att jobba offensivt gentemot näringslivet. att ta kontakter med entreprenörer och ’sälja’ in sina kommuner. ex exempel som lyckats är kalmar, ta rygg på dem!”