Tomas Arvidssons gata

Om någon timme så är det dags att avslöja vilken Kalmarbo som i år får en egen gata uppkallad efter sig. Hela tanken bakom detta är mycket enkel. Låt oss tacka och hylla människor som gjort något för staden medan de är i livet. Efter lite politiskt käbbel fick jag igenom detta förslag under 2007. Sedan dess har ett antal Kalmarbor fått egna gator.

Nu är det som Barometern redan avslöjat dags för Tomas Arvidsson. Han har funnits med i juryns diskussion sedan något år.

Här kommer den välförtjänta motiveringen:

” Med sitt författarskap och sin kärlek till Kalmar har han sett till att staden med dess vackra omgivningar blivit både böcker och film. Genom åren har han på olika sätt och i olika roller främjat utvecklingen i kommunen. Då och då har han också med kraft tagit till orda i den allmänna debatten om stadens framtid. Författaren Tomas Arvidsson får en gata uppkallad efter sig såsom en hyllning till författarskapet, kärleken till en stad och den fria debatten.”