Kalmar kan. Bättre

Varit på mycket inspirerande Stadsfestdebatt om besöksnäringen. Det är andra året i rad som Kalmar kommun, Regionförbundet och Svenskt Näringsliv arrangerar denna dag. I år deltog bland annat Yngve Bergkvist som är mannen bakom Ice hotel i Jukasjärvi. Han och alla andra som var med under dagen betonade vikten av samarbete mellan kommun och näringsliv för att besöksnäringen ska utvecklas.

Det är så vi jobbar i Kalmar. På några år har vi gått från 400 anställda inom besöksnäringen till cirka 1 000. Det räcker med att jämföra sommar-Kalmar för tio år sedan med det vi nu upplever för att förstå vad som skett. Nu gäller det att gå vidare med ytterligare satsningar för att förlänga säsongen, öka marknadsföringen, få mer logi-kapacitet, bättre bad och ett ännu vackrare Kalmar.

Hela denna strategi för Kalmar 2020 skulle jag vilja arbete fram i tätt samarbete mellan politik, näringsliv och kommuninvånare. Kalmar är bra men vi kan bli ännu bättre!