Kalmar fortsatt lägst arbetslöshet

Jag hade en fantastisk morgon på Öland med start 04.30. Med soluppgången i blickfånget så hoppade jag och ett par kompisar in i en bil och rullade några kilometer. Vi hann precis bara parkera bilen innan en av kompisarna fick upp bössan mot skyn. Den första av totalt sex gäss damp ner i majsfältet. Imorgon får det bli ännu lite tidigare uppstigning för att hinna med alla flygningar.

Nu inne på Stadshuset för att skriva på papper och besöka Kalmar marknad. På skrivbordet ligger den senaste statistiken för arbetslösheten (juni). Med stor glädje ser jag att vi fortsatt ligger lägst bland våra jämförelsekommuner.

Samtliga 16-64 år, procent

Riket – 6.7

Växjö – 7.4

Kalmar – 5.8

Karlskrona – 7.4

Kristianstad – 7.9

Halmstad – 6.9

Ungdomar 18-24 år

Riket – 11.2

Växjö – 11.7

Kalmar – 8.9

Karlskrona – 14.4

Kristianstad – 15.3

Halmstad – 11