Lång läcker brygga i Kalmarsundsparken?

Jag tillbringar somrarna huvudsakligen på östra Öland. I princip varje dag så blir det en kombination av sol och lite underhållsarbete på sommarstugan.

I onsdags var jag inbjuden att delta i festligheterna på Victoriadagen. Detta evenemang betyder väldigt mycket för hela regionen. I mitt tal på middagen riktade jag ett varmt tack till Kay Wieståhl som under alla dessa år har hållt i arrangemanget. Han har gjort väldigt mycket för hela regionen under alla år och borde verkligen få ett rejält tack för det.

Igår så var det äntligen dags att kolla den nya attraktionen i Köpingsvik. Jag tänker på den långa nya bryggan som PO Persson har satsat på. Längst ute finns både soldäck och bar. Det är en riktig succé och drar verkligen folk till Köpingsvik. Jag tycker både denna satsning och den som Årets Ölänning Anna Barkewall har genomfört på Böda sand visar vägen. Där det investeras och satsas, ja dit kommer också människorna.

Vi har ju under våren byggt om vår gästhamn i Kalmar och av rapporterna att döma så är det också en verklig lyckträff.

Just bryggan i Köpingsvik är jag lite sugen på att testa i Kalmar. Jag skulle vilja undersöka förutsättningarna för detta i Kalmarsundsparken. Tänk att där uppföra en längre brygga där folk både kan bada och flanera på. Med Kalmarsund i ena riktningen och Kalmar slott i det andra. Jag är övertygad om att det skulle bli en riktig hit. Naturligtvis måste man då också satsa på att göra i ordning stranden och parkeringsmöjligheterna som idag inte är vad de borde vara.

Jag är beredd att lägga en slant på att undersöka förutsättningarna för detta. Helsingborg har lyckats med både centralt bad och strandpromenader. I Köpingsvik har det också blivit fantastiskt. Låt oss hämta inspiration därifrån.