Hultsfred, Sporthall & Göteborg

Beskedet om att Hultsfredsfestivalen ställs in tror jag slog ned som en bomb, inte bara i Hultsfred utan faktiskt också i övriga Sverige. Under många, många år har Hultsfred varit ett begrepp för musik men också för hur det går att helt ändra bilden av en ort och en kommun. Jag hoppas verkligen att man klarar av att resa sig även denna gång.

Jag har fått många positiva reaktioner, båden på den nya bloggen och på min midsomarhälsning. Hoppas att sillen smakade bra. Jag själv har nu tillbringat ett antal dagar på Östra Öland. Temeperaturen i vattnet har sakta men säkert gått från 14 grader till 19. Med andra ord så är det numera tämligen behagligt att ta cykeln ned till badbryggan.

Idag har det dock varit stadshuset som gällt. Min ledighet brukar vara så. Några dagar iväg och sedan möten ihopsamlade under en dag. I förmiddags blev jag uppvaktad av ett antal föräldrar och ungdomar som ville överlämna en namninsamling för en ny sporthall vid Falkenbergsskolan

Denna namninsamling får bli en del av underlaget när vi i höst sätter oss ned med budgeten för de kommande tre åren. Vi har satsat rejält när det gäller just idrotten de senaste åren. Trekantens sporthall, nya lokaler för pingis, skytte, fotbollsarena, idrottsplatsen på södra utmarken och Lindsdals idrottsplats är bara några exempel. 

Framför oss har vi ny träningshall för issporterna, friidrott och skolidrott på Fredriksskans, sporthall i Rockneby och Ljungbyholm. Jag inser att vi med stor sannolikhet behöver göra en del till innan vi har tillgodosett av hyggliga anläggningar i hela kommunen.

Det gäller hela tiden att försöka få till så optimala lösningar som möjligt och i så god dialog som möjligt. Skolan har ett behov, idrottsföreningarna har sitt, Kalmarborna har ett annat och framtida idrottsturism har ett fjärde behov. Här handlar om att i en god dialog hitta lösningarna. Det är jag inte orolig för att vi gör.

Nu bär det iväg till Göteborg några dagar. Ska bli intressant att få vara lite av turist i Sveriges evenemangsstad nummer ett. Detta byggdes inte på en natt och gjordes inte heller av slumpen. Det Göteborg vi ser idag är ett resultat av en mycket medveten strategi. Kul att se hur det går att förbättra och utveckla bara man ger sig dän på det.