Biltema, företagsbesök och SCB

Riktigt roligt att äntligen kunna bekräfta nyheten om att Biltema etablerar sig i Kalmar. Vi har har hållt på med denna etablering i 3.5 år och visst känns det gott när det äntligen landar. Butiken kommer att vara på omkring 4000 kvadratmeter och ha 25-30 årsarbetare, mer under högsäsong. Visste ni förresten att Biltemas största artikel är cyklar?

Var igår på på två företagsbesök, dels på växande Bergkvarabuss och dels på Nöbble gård. Bergkvarabuss är nu tredje störst i landet och tar hela tiden marknadsandelar. Naturligtvis är det fantastiskt roligt att huvudkontoret är fast rotat i Kalmar.

På Nöbble gård tog Veronica och Lennart Svenzén emot. Vi fick en rundvandring och förevisning om allt från rapsolja och vildsvinsfällor till ekologisk mjölkproduktion. Efteråt vankades det färska jordgubbar och ett bra samtal om hur vi lokalt ska forma en livsmedelsstrategi som befäster och utvecklar vår ledande roll när det gäller livsmedelsproduktion.

Idag kom så mätningen med stort M, SCB partisympatiundersökning. De har prickat rätt varje gång sedan 1973 och har man rätt även denna gång så blir det rödgrön valseger i september. I Kalmar län är det stabilt rödgrönt. Den borgerliga alliansen tappar några procent medan de rödgröna ångar på mot 55 procent. Enligt SCB skiljer det mellan 13 och 14 procent mellan blocken i Kalmar län.

Värst ser det ut för centern och kristdemokraterna som ser ut att tappa sina riksdagsledamöter från länet.