Kalmar energi och valborg(s)brasan

Imorse hade jag ett samtal med Kalmar energis VD Anna Karlsson. Detta på grund av den stort uppslagna artikeln i Barometern med rubriken ”Kalmar energi sponsrar s”.

Frågan handlar om det valborgsfirande som Funkabo socialdemokratiska förening har vid Kalmarsundsparken på fredag. Sponsringen i det här fallet består inte av några pengar utan handlar om att energibolaget bjuder på elen till belysningen och högtalaranläggningen under de timmar det brinner. Eftersom att just denna faktadel saknas i artikeln så känns det ju bra att kunna skriva det här…

För att undvika en diskussion om att det halvkommunala bolaget stöttar något parti så är det min uppfattning att socialdemokraterna själva ska betala elen på detta evenemang. Det kan inte handla om särskilt många kronor.

Däremot tycker jag att det är bra att Kalmar energi sponsrar lokala evenemang och aktiviteter, dock inte när partier är arrangörer.