Bra och dåligt!

Jag har ju tidigare i detta forum lagt ut ett svar på en insändare från Växjös kommunalråd Bo Frank. Den kan läsas nedan.

Nu har de borgerliga gruppledarna också givit sig in i diskussionen. Med tanke på den positiva utveckling som Kalmar just nu upplever så har jag full förståelse för att de borgerliga gruppledarna försöker gripa varje halmstrå.  

Jag kommer fortsätta göra jämförelser mellan kommuner. Även om de borgerliga i Kalmar tycker det är jobbigt när undersökning efter undersökning visar att det går åt rätt håll.

Igår kom två undersökningar, en bra och en dålig. En var en nationell undersökning som visade att barn och ungdomar i Kalmar mådde bäst i landet. Mycket bra! Konstigt. Jag har inte sett en enda borgerlig politiker notera detta…

Sedan kom en undersökning om hyror och skatter. Här hade man jämfört 30 kommuner. I den fortsatte Kalmar ligga sämst till. Det är inte bra. Vad gör vi då åt detta? Jo.

– 2010 inga hyreshöjningar i Kalmarhem.
– Fortsatt sanering av bolagets ekonomi, 2009 gjorde man ett hyggligt resultat. Nu gäller det att hålla i detta arbete. Det kommer ta ett antal år innan Kalmarhem har en långsiktigt sund ekonomi. Den dåliga ekonomin har grundlagts under årtionden. Nu sticker vi inte huvudet i sanden längre, istället tar vi i problemen.
– Fortsatt ordning och reda i kommunens ekonomi. Är det någon som tror att Kalmar kan sänka skatten om vi inte har stabila överskott?

Vad har då de borgerliga för annorlunda recept? Inga!

Samma organisation som gjorde undersökningen ovan har en annan undersökning som ni hittar på www.nilsholgersson.nu I den rankingen blir det ett annat utfall, detta på grund av att man väger in också andra faktorer.

Jag vågar väl i det sammanhanget knappt nämna att Växjö hamnade efter Kalmar i denna undersökning…