Kalmar läns tidning mullrar mot Åkesson & Olofsson

Idag presenterade Aftonbladet en opinionsmätning där centern ligger på 2.1 procent i Stockholmsregionen. Det var ju Stockholm som var målgruppen för Maud Olofssons omdaning av partiet. Man kan väl inte direkt påstå att hon har lyckats.

Samtidigt som jag läser detta har jag senaste numret av Kalmar läns tidning framför mig. I ledaren som är centerpartistisk  skrivs bland annat:

”Det är farligt för ett politiskt parti att överge sina rötter. Det är någonting som framförallt centerpartiet måste ta sig en allvarlig funderare på.”

Sedan fortsätter ledarskribenten med att beskriva farhågorna för det nybildade partiet ”Landsbygdsdemokraterna”. Det är ett parti som har tröttnat på dålig service i glesbygd, är för rovdjurspolitik och vill ha infrastruktur i hela landet.

Ledaren i Kalmar läns tidning fortsätter:

”Centerpartiets strävan under den nuvarande partiledaren Maud Olofsson att hitta väljare utöver de gamla kärnväljarna har utan tvekan urvattnat den traditionella centerpolitiken i nyliberal riktning. Priset tog kanske en ung centerriksdagsledamot härom veckan som gick och okritiskt argumenterade för införandet av idel privata arbetsförmedlingar. Att förslaget ursprungligen kommer från partiledningen gör inte saken bättre.”

I Kalmar läns tidning samsas ledaren med insändare och debattartiklar. Kloss i kloss med ledaren så finns en insändare från partiledningens torped nummer 1, Anders Åkesson från Kalmar. Vad skriver han då?

Jo, Arbetsförmedlingen ska inte längre förmedla jobb…