Pressmeddelande

Socialdemokraterna i Kalmars valberedning sände under kvällen ut följande pressmeddelande;

Johan Persson och Anette Lingmerth föreslås som kommunalråd

Valberedningen för Socialdemokraterna i Kalmar har beslutat föreslå Johan Persson och Anette Lingmerth till kommunalrådskandidater inför valet den 19 september.

– Det känns väldigt bra att vi kan föreslå två starka och kompetenta kandidater till detta viktiga uppdrag, säger valberedningens ordförande Jan Bengtsson.

Socialdemokraterna i Kalmars valberedning består av representanter för de socialdemokratiska föreningarna i Kalmar kommun. Både geografiska och fackliga s-föreningarna är representerade i denna.

Valberedningen har nu tagit fram sitt förslag till kommunalrådskandidater för mandatperioden 2010-2014. Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande sedan 2006, föreslås få förnyat förtroende medan Anette Lingmerth föreslås efterträda Birgitta Elfström.

– Johan och Anette är två mycket kompetenta personer. De kompletterar varandra på ett utomordentligt sätt, säger Jan Bengtsson.

– Båda kandidaterna har ett stort stöd ute bland våra föreningar.  De kommer bli ett väldigt bra ”team” för Socialdemokraterna i den stundande valrörelsen, menar Jan Bengtsson.

Slutgiltigt tas beslutet om vilka som är kandidater till kommunalråd på Socialdemokraterna i Kalmars årsmöte den 20 mars då också listan till kommunfullmäktige klubbas.