Veckan som gått…

Här kommer återigen några reflektioner över veckan som gått…

Veckans snackis i kungliga huvudstaden: Ja, inte är det partiledarduellerna. De har följt ett ganska väl inövat mönster.. Nej, istället var det Aktuellts avslöjande om att fyra riksdagsledamöter i centern nu öppet fronderar mot partiledaren Maud Olofsson när det gäller energipolitiken. En av ledamöterna, skådespelaren Solveig Thernström deklarerade helt öppet att hon inte längre ville vara med i partiet. En större intern taskspark än detta vet jag inte när jag senast upplevde. Jag börjar tvivla på att Maud Olofsson och centern rider ut detta. Tidigare har jag varit hundraprocentigt övertygad om att centern skulle klara sig men när det till och med revolteras i den egna riksdagsgruppen, ja då börjar till och med jag tvivla. 

Veckans inhopp: Ja, det får väl vara när jag, Malin Pettersson och landstingsrådet Henrik Yngvesson spelade oss själva i Mörbylångarevyn under lördagskvällen. Revyn var helt fenomenal (vår insats undantagen). Folk skrattade i alla fall när vi klev upp på scenen och det är väl det man ska göra på en revy.. Vad är det man säger: En gång – ingen gång. 

Veckans uppvaknande: Fredagskvällen tillbringades med goda vänner med resultat att lördagsmorgonen var minst sagt seg… Redan vid halv åtta kom det ett sms, under förmiddagen kom flera och även telefonsamtal. Några var upprörda, andra var frågande. På lördagen hade Barometern en artikel om kommunala investeringar 2010. I artikeln stod det att en sporthall skulle dockas ihop med Folkets hus i Lindsdal, även fritidsgården och biblioteket skulle flytta dit. Byggstart var planerad till maj. Innan jag sömndrucken hade fått tag i en tidning och fått hjärncellerna i ordning var det förvirrat. Jag var tvungen att lösa artikeln ett par gånger innan jag började svara på sms. Den investering som beskrevs handlade inte om Lindsdal utan Rockneby. Folk pustade ut och hela historien blev istället något att skratta åt. Under måndagen vet jag att Barometern kommer rätta uppgiften..

Veckans chock: Stackars Kalmar FFs nya brasse som flyger direkt från Brasilien och landar i ett Kalmar där kylan har tagit strupgrepp. Hans kommentarer om denna chock är helt underbara att läsa. 

Veckans rekrytering: En av MTGs bästa säljare Kristina Blad går nu över till Destination Kalmar där hon ska arbeta med våra partners och med Kalmar slott. Hon kommer till ett bolag där det verkligen händer grejer. Planeringen inför året är nu lagd och mycket talar för att vi även 2010 kommer att få en kanonsäsong.