Ett kåseri så här på nya året…

Jag noterade att folkpartisten Sebastian Hallen på sin blogg försöker ge en bild av att kommunens ekonomi är i rent förfall. Tyvärr tvingas jag återigen göra han och andra folkpartister besvikna. Kalmar kommun kommer nämligen under krisens år 2009 att nå båda sina ekonomiska målsättningar.

Det vill säga vi kommer att ha ett överskott som med god marginal överstiger 2 procent och vi kommer att nå målet om 100 procent i självfinansiering på våra investeringar.

Stackars folkpartister… Vad ska de nu anmärka på?

För att hjälpa dem på traven bjuder jag därför på ett litet nyårskåseri direkt från ett gruppmöte med folkpartiet

Gruppledaren:
– Vad göra, vi måste bara hitta något att kritisera. Låt oss brainstorma. Kom med förslag!!!

– Kan vi hacka på kvalitén i kommunens verksamhet? Nä, attans där fick kommunen återigen höga betyg av Kalmarborna.

– Näringslivsklimatet då ? Skit också. Även där har ju kommunen klättrat de senaste åren.

– Arbetslösheten? Aj, nit där också. Kalmar har lägre arbetslöshet än de borgerligt styrda jämförelsekommunerna. Det pratar vi tyst om annars kanske de hemska sossarna i någon av de andra kommunerna kan använda det mot våra fina liberala vänner. 

– Besöksnäringen? Attans där slog ju Kalmar rekord förra året och där vill ju vi och kompisarna i Kalmar-alliansen skära ner. Nä, det pratar vi tyst om annars kanske någon i hemska Destination Kalmar kommer på tanken att berätta för turist-företagarna att vi vill lägga i bromsen.

– Byggandet. Något område måste det ju för tusan finnas där vi folkpartister kan hacka på majoriteten. Nä, just fasen. Det ju det andra området där vi i alliansen vill lägga i tvärniten. Inte vill vi att sossarna ska kunna prata om det nu när det närmar sig val. Det kan ju få fler än tidigare att rösta på sossarna i kommunalvalet. Usch, hemska tanke. Det pratar vi inte om. 

– Nä, det här var inget roligt. Jo, nu har jag det utropar gruppledaren!!! Klackarna i taket. Eftersom sossarna och den där hemska Persson driver så mångas frågor samtidigt och vi folkpartister måste vara emot sossarna så anklagar vi dom för att vara odemokratiska och driva för många frågor. Någon sans och ordning måste det väl vara.
– Vi som oppositionsparti måste väl för tusan hinna med att skriva reservationer och protokollsanteckningar så nu kräver vi neddraget tempot. Gör ni inte det så, vi hänger med, ja då är ni hemska sossar odemokratiskaoch borde veta hut!
– Den var väl bra och där kommer de aldrig att sno vårt förslag. Jippie! Vi har vår valfråga. Nu kommer äntligen Kalmarborna att uppskatta oss fina liberaler i folkpartiet liberalerna.