Agneta Bladh får plats i Kalmar

Pressmeddelande från Kalmar kommun

Agneta Bladh får egen plats i Kalmar  

Avgående rektorn vid Högskolan i Kalmar Agneta Bladh har varit mycket drivande i arbetet med att Kalmar från och med årsskiftet blir universitetsstad. Detta genom att Högskolan i Kalmar och Växjö Universitet går samman och bildar Linnéuniversitetet. När Agneta Bladh idag avtackades på Kalmar slott överlämnade företrädare för Kalmar kommun en skylt med texten ”Agneta Bladhs plats”.  

 

–     Utan Agneta Bladh är jag tveksam till om Kalmar hade blivit universitetsstad från årsskiftet. Hon har varit väldigt drivande i processen. För Kalmar är bildandet av Linnéuniversitet av väldigt stor betydelse. Vi har i Kalmar en modell där vi uppkallar gator eller platser efter levande personer som har gjort viktiga insatser för kommunen. Att uppkalla en plats efter Agneta Bladh känns mot den bakgrunden väldigt naturligt, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (s)

 

Med på avtackningen av Agneta Bladh fanns också kommunchefen Roland Karlsson, förre kommunalrådet Kjell Henriksson, förre oppositionsrådet Göran Häggfors och kommunfullmäktiges presidium genom Roger Kaliff och Nils Fredrik Aurelius.