Härlig dag!

När man skakar en ketchup-flaska så händer det ibland att det bara säger poff och sen kommer allt på en gång. Idag blev det lite av en ketchup-dag. Efter en vecka i älgskogen så kom jag tillbaka till stadshuset och landade då direkt på arbetslöshetssiffrorna som jag redovisat i ett tidigare inlägg.

Udder eftermiddagen kom sen en rapport från kommuninvånarregistret (KIR) som visar att Kalmar ökat sin befolkning med 610 personer sedan årsskiftet. Det är en tredubblad ökning jämfört med förra året. Tendensen kom redan i juni då långt färre än vanligt flyttade från Kalmar efter avslutade studier.

Under den senaste månaden har jag varje vecka begärt ett utdrag för att först jubla över att vi klev över 500 och nu klarade vi äntligen 600. Härligt! Bakgrunden är jobb, jobb, jobb och sedan bostäder och allmän trivsel i vår stad.

På sen eftermiddagen fick jag sedan beskedet att Max äntligen gått ut med sin etablering i Kalmar. Det skapar 50 nya arbetstillfällen vilket verkligen behövs i dessa tider. Det är över ett år sedan jag första gången träffade företrädare för Max och försökte sälja in en etablering i Kalmar. Kul när det äntligen landar!

Så här skulle varje måndag vara…