100 nya jobb till Kalmar

Efter många tuffa år där KLS haft bekymmer så hittade styrelsen med Mats Olsson i spetsen en lösning som innebar att Danish Crown gick in som ägare i KLS. Det innebar att slakteriet räddades och istället fick en skjuts framåt genom nya investeringar. För en tid sedan träffade vi den nya ledningen med Johan Andersson i spetsen och fick då ta del av den nyhet som man idag har valt att släppa. För Kalmar är detta naturligtvis oerhört välkommet!

Ur smålandsnytt idag:

”- Vi ser inte att efterfrågan minskar, snarare tvärt om. I år slaktar vi cirka 400 tusen grisar, nästa år räknar vi med 600 tusen, säger KLS vd Johan Andersson till SVT Smålandsnytt.Johan Andersson berättar också att man inom ett år planerar att anställa 100 nya personer till anläggningen i Kalmar.

Om Scans nedskärningar sticker Johan Andersson ut hakan och säger så här:
– Det är vår expansion som tvingar Scan till förändringar.KLS Livsmedel AB är ett helägt dotterbolag till Danish Crown och ingår tillsammans med Ugglarps i det svenska koncernbolaget Danish Crown Livsmedel AB.

Slakterierna finns i Kalmar, Ugglarp och i Hörby. KLS omsätter cirka 1 miljard kronor per år och har idag cirka 270 medarbetare.

– Vi ser inte att efterfrågan minskar, snarare tvärt om. I år slaktar vi cirka 400 tusen grisar, nästa år räknar vi med 600 tusen, säger KLS vd Johan Andersson till SVT Smålandsnytt.

Johan Andersson berättar också att man inom ett år planerar att anställa 100 nya personer till anläggningen i Kalmar. Om Scans nedskärningar sticker Johan Andersson ut hakan och säger så här:

– Det är vår expansion som tvingar Scan till förändringar.

KLS Livsmedel AB är ett helägt dotterbolag till Danish Crown och ingår tillsammans med Ugglarps i det svenska koncernbolaget Danish Crown Livsmedel AB.

Slakterierna finns i Kalmar, Ugglarp och i Hörby. KLS omsätter cirka 1 miljard kronor per år och har idag cirka 270 medarbetare.”