Daglig verksamhet och stadsmissionen

Har idag varit lite halvledig vilket bara har inneburit ett par timmars jobb. Efter att ha läst utkast till budget så bar det iväg till Stadsmissionen som på söndag fyller tio år. Eftersom jag då är bortrest så passade jag på att lämna en present redan nu. Stadsmissionen i Kalmar är något som vi kan vara väldigt stolta över.

Därefter åkte jag mot Prästgårdsvillan som ären daglig verksamhet för äldre. Där fick jag äran att klippa bandet till deras nya vardagsrum som äntligen fått nya tapeter och slipat golv. Sist jag var där pratades det mycket om det gamla Kalmar. Jag passade därför på att lämna över Göran P Adolfssons bok om Jeansson-dynastin. Den presenten uppskattades verkligen. Denna form av daglig verksamhet för äldre är så väldigt uppskattad och viktig, det är något som vi verkligen ska slå vakt om även om allt i dessa tider ska kategoriseras in i välfärdens kärna eller ej.
 
Denna mycket märkliga indelning av offentlig verksamhet får jag återkomma till. Det är nämligen så lätt att säga men när man frågar om vad som i så fall ska tas bort så blir listan väldigt tunn…