Långa arbetsdagar på gott & ont

Har idag varit på invigningen av ett nytt vattenverk i Yxneberga, söder om Kalmar. Det är en investering på sammanlagt 47 miljoner kronor som nu kommit i hamn. Kalmar Vatten AB med Vd Jörgen Madebrink och projektledaren Harald Persson har gjort ett kanonjobb. Med denna satsning så har vi säkrat en god vattenförsörjning till minst halva Kalmar och Torsås kommun för åtminstone hundra år framåt.

Det känns fantastiskt bra att få vara med och inviga något som förhoppningsvis både barn, barnbarn och barnbarnsbarn kommer att ha glädje av. 

Inom Kalmar vatten gör man ett väldigt bra arbete. Det saneras gamla ledningar, det är miljöfrågor och det funderas kring nyanläggning av VA-ledningar. Jag gillar ett fokus som innebär att man sätter upp långsiktiga mål och sedan jobbar intensivt för att nå dem. 

Efter lunch var det återigen budgetmangling inom majoriten. Under en halvtimme lämnade jag fdock ör att hälsa deltagare från Pensionärsuniversitet välkomna till en konferens i Kalmar. På programmet stod både hyttsill och föreläsning från Nanne Bergstrand

Ikväll hälsar jag en annan konferens välkommen till Kalmar, det är landets byggnadsingenjörer. 

På lördagen firas hustruns födelsedag innan det bär iväg mot en städdag på Kvarnholmen arrangerad av kommunen och Fastighetsägarna. Möjligen hinner jag också besöka valupptakten inför EU-valet som äger rum på Larmtorget. 

Söndagen är också fylld. Klockan ett inviger jag den nya ridanläggningen i Smedby. Klockan 15 är det invigning av en våtmark ute på Drag och klockan 17 är det gruppmöte kring den kommunala ekonomin. 

Det är väldigt roligt att få delta i invigningar av sådant som man själv varit med och drivit. Både när det gäller ridskolan och arbetet med kustmiljön så är det en del timmar nedlagda och då är det kul att som politiker få kvittot när det invigs. 

Baksidan är de långa arbetsdagarna…