Borgholm & Kalmar i topp

Roade mig med att borra lite i arbetsförmedlingens veckostatistik. Inte för att det är något nöje i att se hur arbetslösheten växer för varje vecka men det är ändå intressant att se hur det slår olika i olika kommuner.

Först kollade jag länets kommuner och sedan tittade jag på jämförelsekommunerna. Jag tittade på veckans arbetslöshet och kollade sedan hur stor ökningen var i förhållande till samma vecka förra året.

Så här ser ökningen ut i procent: 

Borgholm + 11%
Emmaboda + 53%
Hultsfred + 56.7%
Högsby + 57.5%
Kalmar + 34.4%
Mönsterås + 53.4 %
Mörbylånga + 44.1%
Nybro + 66.6%
Oskarshamn + 48%
Torsås + 58 %
Vimmerby + 63%
Västervik + 37%

Växjö + 49.8 %
Karlskrona + 36%
Kristianstad + 46.5%
Halmstad + 41.6%

Detta är hämtat från veckostatistiken men anger ju ändå en riktning hur krisen har jobb-krisen har slagit i respektive kommun. I den förra lågkonjunkturen brukade Kalmar och Västervik vara de kommuner som toppade denna typ av listor. Så är det inte längre. Att vi hittills har klarat oss bäst bland våra jämförelsekommuner är extra roligt.