KFF och sociabidrag

Vilken härlig och välbehövlig påskhelg många av oss fick. Fint väder och härligt umgänge med både familj och vänner. Att sitta på stugtrappan i solgasset, se ut över östersjön och läppja på en kall dryck. Det är livet.

Man hamnade snabbt tillbaka i vardagen på måndagskvällen då det var dags för allsvensk premiär på Fredriksskans. Vid sidan av de sedvanliga frågorna om när arenan kommer igång så var matchen allt annat än underhållande.
Ledarskap, vilja, kamp, samspel – allt det saknades hos Kalmar FF denna kväll.

Jag hoppas nu Nanne kör ett extra mentalt pass med sina spelare. Snacket om att laget inte har kapacitet köper jag inte. För bara några veckor sedan spelade samma spelare ut IFK Göteborg.

Idag har det varit idel interna möten. Mycket fokus på ekonomi just nu. Socialförvaltningen känner verkligen av de bistra tiderna, även om det är ett bättre läge i Kalmar än i många andra kommuner, så är det väldigt tydligt att krisen nu slår rakt in i många familjers ekonomi. Socialbidragen sticker kraftigt.

Imorgon är det företagsbesök i Ljungbyholm innan det bär iväg mot Stockholm. På onsdagskvällen och torsdagen är det beredning med Sveriges kommuner och landsting. Vi kommer då också att få information om det ekonomiska läget mot bakgrund av de prognoser som regeringen kommer med i vårbudgeten.